ISOFLAMM je obchodní značka pro modifikované bitumenové pásy, které obstály při zkoušce času ve střední Evropě více jak 40 let.

Milióny metrů čtverečních, převážně nechráněných, ale i obrácených střech, prověřily kvalitu pásů ISOFLAMM.

 

ISOFLAMM PS je vysokohodnotný bitumenový pás modifikovaný ataktickým a isotaktickým polypropylenem, se skleněnou a polyesterovou výztuží, použitelný pro novostavby i rekonstrukce střech a jako vodotěsná izolace spodní stavby, parkovacích ploch nebo izolace proti radonu. Specifikace, správná montáž a odpovědnost výrobce. Tyto prvky jsou dosažitelné pro architekta a investora, jenž požaduje dlouhodobě bezúdržbovou střechu. 

Výroba pásů ISOFLAMM je podrobně kontrolována, za použití mezinárodních kontrolních metod a pásy jsou oficiálně testovány na Technické Univerzitě Graz a v Zemském zkušebním institutu ve Vídni (MA39) a nesou certifikát CE.

 

Pásy ISOFLAMM mohou být použity pro: 

Jednoplášťové a dvouplášťové ploché střechy, střechy s obracenou skladbou,  střechy průmyslových objektů, parkoviště, mosty a viadukty, zelené střechy, terasy a balkóny a rovněž pro sanace a rekonstrukce stávajících střech 
    
 je hospodárný, protože může být obvykle aplikován pouze v jedné vrstvě za použití natavení. To může být úplně nebo částečné, nebo se dá položit i volně se svařenými přesahy, v závislosti na střešním systému.

Modifikovaný pás ISOFLAMM PS (Polyester Speciál) je vysokohodnotný pojištěný hydroizolační pás, podle filozofie, ustanovené u firmy Slavonia Baubedarf GmbH Wien již v roce 1977, produkovat kompletní řešení problémů plochých střech:

Nejenom poskytovat kvalitní materiál, ale zajistit, že výrobce převezme svoji odpovědnost za dokončenou střechu prostřednictvím tohoto pojištění.

Střecha provedená z materiálu ISOFLAMM PS je chráněna jedinečným pojištěním přímo mezi mezinárodní pojišťovací skupinou Generali a firmou Slavonia Baubedarf GmbH Wien, které přenáší krytí na vlastníka stavby.

Pojistka pokrývá škodu vzniklou zatečením dešťové vody a náklady na opravu hydroizolačního pásu ISOFLAMM PS, po dobu deseti let od dokončení díla. Pojistka dále kryje škody (vzniklé z vadného materiálu a/nebo chybné montáže) na stavbě a obsahu stavby, a náklady na opravu škod přímo vlastníkovi stavby (materiály, práce a přidružené náklady).


 nepotřebuje ochranu minerálním posypem nebo nátěrem, aby odolával vysokým teplotám, stárnutí, UV záření mechanickému poškození a rovněž nečistotám z ovzduší.

Při teplotách směrem k -20°C, ISOFLAMM zůstává poddajný a přenáší tepelné pnutí bez praskání. Kombinace vysoké tažné pevnosti a průtažnosti, za předpokladu elasto-plastičnosti materiálu ISOFLAMM, dovoluje přenášet pohyb ve střešní konstrukci bez indukovaného namáhání, které by zmenšilo životnost pásu.     
    
 je vhodný pro hydroizolaci střešních zahrad a má certifikát proti prorůstání kořenů. Byl vyvinut pro ekologické a ekonomické přínosy zelených střech. Nějaký čas trvá, než střešní zahrada tvoří dokonalý terén, ale pak je možné se těšit z její existence, jestliže to dovoluje hydroizolace. Proto to je velmi důležité použít ISOFLAMM Extrong WF 5mm, nebo EKV 4 wf, které byly úspěšně ověřeny při 4 letém LDA - testu Zemského zkušebního institutu ve Vídni (MA 39). Více než 20 let zkušenosti s používáním pásu ISOFLAMM v konstrukci zelených střech, jsou nejlepší referencí pro jeho dlouhodobou životnost.     
    
 PS je jedinečná kombinace polymerem modifikovaného bitumenu a dvojité výztuže ze skleněného vlákna a polyesteru. Krycí a natavovací vrstva jsou z elastoplastické směsi polypropylenu a destilovaného bitumenu, která vytváří výjimečně trvanlivý výrobek. ISOFLAMM je materiál určený pro použití ve střešních skladbách ve všech klimatických oblastech střední Evropy.     
    
Bod měknutí, dosahující 150°C, dělá ISOFLAMM PS ideálním pro šikmé střechy, jako jsou například pilové a schodové střechy a skořepinové konstrukce, a také pro svislé povrchy. Dokonce ani při nejvyšším slunečním záření, nemůže pás sklouznout nebo se smršťovat. Teplotní rozpětí ISOFLAMM PS se mění z + 150 C do -15 C, což je více, než jsou schopny poskytnout jiné SBS nebo APP modifikované pásy. Pro parkoviště a podzemní garáže, tam kde je požadována izolace, ISOFLAMM PS absorbuje vysoké teploty litého asfaltu i jiných povrchových úprav, které mohou být aplikovány přímo na bitumenový pás.    

 

Tým firmy ISODOM Praha a SLAVONIA Vídeň je Vám vždy k dispozici a ochoten poskytnout veškeré informace a technické poradenství v oblasti izolací proti vodě, izolací střech a střešních zahrad,parkovišť, podzemních garáží nebo mostů a to RYCHLE, PROFESIONÁLNĚ a ZDARMA.