Technický popis

Velkoformátové fasádní obkladové desky upevněné na nosný rošt SPIDI® Max (obvyklé výrobní formáty 2.500 x 1.200, 3.000 x 1.200 mm):

  • Uchycení viditelné - pomocí šroubů nebo trhacích nýtů na svislé nosné profily
  • Uchycení skryté - lepené desky na svislé nosné profily, popř. speciální úchyty na zadní straně desek
  • Svislé nosné profily zpravidla na výšku podlaží (cca 3 m)

Statický návrh na konkrétní obvodový plášť vychází ze systémové statiky a zohledňuje veškeré podmínky aplikace systému na daném objektu (typ, formát, váha a způsob uchycení obkladového materiálu, umístění a výška budovy, typ a únosnost vyzdívky, velikost vyložení obkladového materiálu, materiál nosné konstrukce SPIDI® Max (Alu nebo ocel s úpravou AlZn)

 

Detaily:


Použití

Předvěšené provětrávané pláště s obkladovým materiálem z velkoformátových desek lze použít u bytových, občanských i komerčních staveb. Široká paleta barevného provedení již z výrobního závodu a možnost formátování desek dle požadovaného rastru fasádní plochy umožňují spolu s variabilní nosnou konstrukcí SPIDI® Max ztvárnění architektonických představ i technických požadavků projektantů a investorů. 

 

Orientační cena
Cena za kompletní dodávku vč. tepelné izolace je přibližně od 1.600,- Kč do 2.500,- Kč za 1 m2 (cena bez DPH, bez lešení), přesnou množstevní specifikaci jednotlivých komponentů a cenovou kalkulaci zpracujeme na konkrétní zakázku na základě podrobných údajů, např. formát, váha, vyložení a způsob uchycení obkladových desek, výška a umístění objektu, typ a únosnost vyzdívky apod.